Sponsoren

Please update your Flash Player to view content.
TOV op weg naar DUURZAAMHEID

 

Beste clubgenoten,

een maand eerder dan verwacht zijn vorige week op ons clubgebouw 48 zonnepanelen met optimizers geplaatst en sinds maandag j.l. zijn we aan het terugleveren. Een klein comité (Harry, Henk, Ruud en Jan) heeft zich in de materie verdiept, informatie ingewonnen en met potentiële leveranciers gepraat. Uiteindelijk is voor Theunissen van Kempen, een plaatselijke leverancier, gekozen. Dankzij de EDS-2018 rijkssubsidie, die dit jaar nog voor verenigingen geldt, was het wel heel aantrekkelijk om dit jaar nog aan te besteden. Deze subsidie voorzag in een bijdrage van 30% op de materiaalkosten.

Voor TOV is dit een belangrijke stap om een meer duurzame vereniging te worden. De opbrengst van de panelen zal onder optimale omstandigheden ongeveer opwegen tegen het elektriciteitsverbruik op dit moment. Stroom is een van de grote kostenposten op onze begroting omdat de verlichting veel verbruikt maar ook omdat de koeling van dranken in de kantine constant aanstaat.

Tijdens de jaarvergadering zal e.e.a. nader toegelicht worden. Iedereen een heel goede jaarwisseling en een heel sportief en vooral ook een zonnig 2019 gewenst.

zonnepanelen

Namens het bestuur van TOV,

Jan Welles